Poslední rok školy

Tak jo, je to tady. Moment, na který jsem čekala tak dlouho (v Anglii studuju už sedmým !! rokem) a teď se ho děsím.

Můj poslední rok v Londýně na Central Saint Martins, poslední ročník mého magisterského studia.

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem v klidu.

Nejsem.

Zatím jsem měla jen pár momentů, kdy jsem se fakt bála. Když jsem se poprvé hned po maturitě stěhovala do Londýna, kde jsem neznala živou duši a z francouzského víceletého gymplu to byl na uměleckou školu poměrně skok. Když jsem ležela sama dva týdny ve vysokých horečkách v mrazivém stockholmském bytě bez znalosti jazyka a kontaktu na lékaře. Když jsem jedno brzké lednové ráno po nočním letu přistála v New Yorku, ještě s kufry šla poprvé do práce do ateliérů Marc Jacobs a nevěděla, kde budu následující půl rok bydlet. Když jsem se v březnu 2020 musela z hodiny na hodinu sbalit a narychlo přestěhovat do Česka, protože začala pandemie a nikdo nevěděl, jaký bude druhý den.

A teď.

Bojím se.

Mám před sebou několik měsíců pendlování mezi Prahou a Londýnem. Prahou (Českem), kde mám svou milovanou práci, rodinu a milého manžela, a Londýnem, který je mým druhým domovem a který mi otevřel oči a s nimi celý svět. Čeká mne několik měsíců balancování na provaze mezi mými pracovními projekty a tou největší závěrečnou školní prací - diplomovou kolekcí. Mám obrovskou radost a štěstí k jak krásným projektům a spolupracím jsem se za poslední rok a půl měla šanci dostat, o to víc mi přijde žinantní se bát.

Moje šátky, oděvy i kabelky si budete i nadále moci pořídit na mém webu. Šátky jsou připravené, odesílat je bude moje maminka.

Postupně budu také odhalovat řadu novinek, řada z nich jsou velké srdcovky a výzvy.

Návštěvy v našem pražském boudoiru na Malé Straně fungují i nadále. Přivítá Vás moc rád můj muž Josef a představí Vám nejen mou práci, ale i tu svou. Já budu pendlovat a v pravidelných intervalech Vás v Praze uvítám moc ráda i já.

Tak jo, konec obav, tohle zvládnu! Těším se jak malá holka! Následující měsíce budou tak trochu peklo, ale i ráj! Držme si navzájem pěsti a budu ráda, když budete na této mé bláznivé cestě se mnou.

Andrea

p.s.: Kdykoliv se můžeme spojit přes email andreavytlacilova@gmail.com nebo skrze zprávy :)

---------------------------------------------------------------------------

Okay, here it comes. A moment I have been waiting for for the longest time (I have been studying in the UK for the past 7 !!! years) and now I am dreading it.

My last year in London at Central Saint Martins - the final year of my Master's studies.

It would be a lie to say I am calm and ready.

I am not.

There have only been a few moments in my life when I was really scared. When I first moved to London right after finishing high school not knowing a living soul in the city and progressing from a French lycée to an art university was quite a jump. When I was shivering with high fever in a cold Stockholm flat all alone. When I arrived in New York on one cold January morning after a night flight - went to the Marc Jacobs studios with all my suitcases not knowing where I would be living for the next half a year. When I had to pack all of my belongings and leave London within an hour in March 2020 when the pandemic started.

And now.

I am scared.

I have a couple of months of traveling back and forth between London and Prague. London, my second home and the city that opened my eyes and the whole world to me, and Prague, where my dear work, family and husband are. I am looking at a couple of months of balancing on a tightrope between my work projects and my biggest school challenge yet - my final MA collection. I have been incredibly lucky to have taken part in so many beautiful projects over the course of the past year and a half thus it feels so inadequate to express fear.

My scarves, garments and handbags are all available on my website which will continue to function with the support of my wonderful mom and grandma.

I will slowly be unveiling new exciting projects in the coming weeks and months.

You can also continue to visit our Prague boudoir in Malá Strana - my husband Josef Zlamal is happy to welcome you and introduce you to both my work and his work. I will be traveling back and forth and am happy to welcome you in the boudoir too regularly.

Alright! Enough of these scares! I CAN do this! I will do this! I can’t wait! The following months will be a bit of hell but also a bit of paradise too. Let’s keep fingers crossed for each other! I will be happy if you stick with me on this crazy journey of mine.

Andrea

P.s.: Feel free to get in touch through email andreavytlacilova@gmail.com or through messages :)

October 03, 2021 — Andrea Zlamal Vytlačilová