KABELKA PRO PRVNÍ DÁMU - KORUNOVACE KRÁLE KARLA III.
Měla jsem tu největší čest vytvořit speciální kabelku pro naši první dámu, paní Evu Pavlovou, na recepci v Buckinghamském paláci u příležitosti korunovace nového britského krále Karla III. v Londýně.

Existuje více důvodů, proč je to pro mne srdeční záležitost. Jedním z nich je i fakt, že jsem v Londýně do loňského roku žila, vystudovala vysokou školu (Central Saint Martins, strávila jsem tam tak bezmála sedm let), začala plnohodnotně tvořit a pravidelně se tam za klienty vracím. Už navždy to pro mne bude mé druhé “doma”. To, že se moje práce dostala na rukou naší půvabné první dámy až do Buckinghamského paláce do blízkosti krále Karla III. je sen.

Děkuji moc paní Evě Pavlové a paní Lence Bernardes za důvěru. Děkuji moc Štěpánce Pivcové za přizvání a dokonalou spolupráci - Štěpánka vytvořila půvabné blankytně modré šaty, které byla radost doplnit kouskem z mého ateliéru. Moc si toho vážím♥️
Jedná se o unikátní hedvábnou vyšívanou kabelku ‘EVU’ doplněnou bukovým madlem ze součástek nábytkářské firmy TON, zdobenou krystaly z českého skla PRECIOSA. Kabelka je tak poctou českému řemeslu a v motivu detailní výšivky vzdává hold českobritským vztahům, snoubí se na ní česká lípa a anglický dub, oba národní symboly. Pro mne je to i o propojení mých českých a anglických kapitol.

Děkuju, že jsem mohla být součástí💙
July 17, 2023 — Andrea Zlamal Vytlačilová